Plezeer & Sjariteit sins 1968

Eerder werd al aangekondigd dat Zienen Hoegen Hoeglöstegheid voor het eerst in de Maastrichtse geschiedenis versterking krijgt van twee jonge prinselijke collega’s. Met trots en veel plezier onthullen de Tempeleers en CV de Kikkers nu het allereerste ‘Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech’.

Op 21 januari 2023 zijn geproclameerd tot ‘Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech’:

Prins “ Fen 1ste ”

Graof vaan de Menthabeemd,

Lienhier vaan’ Kindcentrum Anne Frank’

Besjermhier vaan de speulers JO11-1 vaan RKHSV

Liechtend veurgenger vaan ‘t nuie leech

Protectäör vaan de Mestreechter Jäög Vastelaovend

Prinses “Sky 1ste “

Graovin vaan de Oosterweertlaan

Hittepetit vaan `Kindcentrum Anne Frank`

Besjermvruiwke vaan de Scouting Fons Olterdissen meh speciaol vaan de Shanti’s

Liechtend veurgengster vaan ‘t nuie leech

Protectäör vaan de Mestreechter Jäög Vastelaovend

Zij zullen de jeugd van Maastricht, Heugem/ Randwyck en ver daarbuiten voorgaan in de Vastelaovend van 2023.

Prins “FEN 1e“ is 9 jaar en zit in groep 6 van Kindcentrum “Anne Frank”, onderdeel van scholengemeenschap Mosa Lira. Een van zijn grootste hobby’s is voetballen. Hij speelt bij RKHSV JO11-1 en is daarnaast bij elke thuiswedstrijd van ‘Eus MVV-ke’ te vinden. Verder gamen op de playstation en ravotten op straat.

In het burgerlijk leven luistert hij naar de naam Fen Janssen en woont hij samen met zijn vader en moeder (Roy en Sanne), broer (Raf) en zusje (Lot). Zien Jäögprinselijk paleis bevindt zich op de Menthabeemd 7. Vastelaovend is hem niet vreemd, zijn vader was in 1990 Kikkerprins Roy 1e .

Prinses “SKY 1e” is 10 jaar en zit op Kindcentrum “Anne Frank”, onderdeel van scholengemeenschap Mosa Lira, in groep 6. Zij is lid van Scouting Fons Olterdissen bij de Shanti’s en haar hobby’s zijn gamen, lezen en films van Harry Potter kijken. Afspreken met vriendinnetjes is haar niet vreemd. Haar grote droom om prinses te worden komt nu uit.

In het burgerlijk leven luistert zij naar de naam Sky Goedkoop en woont met haar moeder Mandy, broer Jaylee en hondje Myra in het Jäögprinselijk paleis aan de Oosterweertlaan 64.

Vanaf nu regeren zij over de Jäögvastelaovend in Groet Mestreech en zullen zij de komende weken op een aantal belangrijke evenementen hun joyeuze entree maken:

Zaterdag 28 januari: Bekendmaking winnaar Kinderexpositie

Zondag 29 januari:  Kinderfies (Complex)

Zaterdag 4 februari: Jäögprinsetreffe (Rebelle)

Bastiaan Klomp, President van de Tempeleers: “Van prinsenkap en tiara tot ’n vrijwel identieke scepters en sirremoniemeisterstaaf, aan alle details is gedacht. Op donderdag 16 februari komt er zelfs een echte jäög-machseuverdrach waarbij het jäöghoeglösteg paar de macht zal halen en natuurlijk zal het paar ook tijdens de ‘drei zwoer, meh plezerege daog’ acte de présence geven.“

Zo zullen zij op vastelaovendszondag mee inschieten en nadat het Mooswief is opgetrokken de jäögvastelaovend officieel openen met een geheel nieuw symbool in de Maastrichtse vastelaovend: “’t Nui leech”. Daarna zijn zij in volle glorie te zien in de Groeten Optoch en op vastelaovendsmaandag in de Femilie Optoch. Op vastelaovendsdinsdag zullen zij op het Vrijthof rond 17.11 uur de Jäögvastelaovend afsluiten.

Bereich versjikke
Kikker app
Hoi, kinne de kikkers euch helpe?.